• Kuivaksi valutettuja perattuja muikkuja 600 g ( 2hlöä)
  • Ruisjauhoja
  • Majoneesia 2dl
  • Valkosipulin kynsi
  • Oliiviöljyä (edullinen vaihtoehto riittää)
  • Voita

Tee ensin majoneesi (tai osta valmiina) ja laita astiaan. Purista yhden valkosipulin kynnen mehut ja massa majoneesin joukkoon. Sekoita ja laita makuuntumaan jääkaappiin.

Laita kasarille runsaasti oliiviöljyä ja ruokalusikallinen voita. Käytä paistaessasi rasvasuojaa. Laita toiselle levylle kattila lämpiämään hiljalleen ja sen pohjalle hieman oliiviöljyä. Anna öljyn ja voin lämmitä tarpeeksi kuumaksi eli kun rasvaseos hiljenee. Lisää ensimmäinen muikkusetti paistumaan. Laita vain sen verran, että ovat yhdessä kerroksessa. Ripottele päälle hieno kerros suolaa ja siivilöi päälle myös ruisjauhoa hieno kerros. Muikkujen ollessa jo hieman kovettuneita käännä ne ja toista hieno suolaus sekä jauhotus. Hetken paistettua nosta ne valmiina reikäkauhalla viereiseen kattilaan. Älä laita kattilan päälle kantta, että muikut eivät pehmene. Sitten lisää seuraava muikkusatsi ja paista samalla lailla. Mikäli öljy alkaa vähenemään voit lisätä sitä paiston aikana.

Tarjoile frittimuikut perunoiden ja sipulikastikkeen kera. Salaatti sopii myös loistavasti muikkujen seuraksi.