ahvenfilettä ( 2-3 annosta) | 300g |
valkopippuria jauhettuna | |
suolaa | |
timjamia | muutama oksa |
valkosipulinkynsi | 1 kpl |
sitruuna | 1 kpl |
salottisipuli | 1 kpl |
lapin puikulaa tai muuta jauhoista perunaa | ½ kg |
kermaa | 2 dl |
persiljaa | 1 dl |
Leikkaa ahvenfileet ensin ruodottomiksi. Suolaa ja mausta valkopippurilla fileet valmiiksi huoneenlämpöön odottamaan paistamista. Laita paistinpannulle valmiiksi oliiviöljyä sekä nokare
voita. Laita öljyyn maustuttamaan 1 valkosipulinkynsi pilkottuna sekä muutama timjamin oksa.
Paista fileet hieman ennen tarjoilua. Ahvenfileet kypsyvät muutamassa minuutissa.
Paista fileet 90 % kypsäksi toiselta puolen ja valele samalla paistoölyllä yläpintaa sekä purista päälle hieman sitruunamehua. Toista puolta käytät vain hetken paistinpannulla, jotta sekin saa kauniin pinnan. Tee siis muut tarjottavat ennen kalan paistamista, niin saat parhaat makuelämykset.
Kuori ja pilko perunat hieman sokeripalaa suuremmiksi kuutioiksi.
Pilko salottisipuli.
Kuullota voissa ensin sipulit ja lisää sekaan perunat (pieni kattila tai kasari).
Perunoiden ollessa kauniisti kuullottuneet niin lisää vettä perunoiden yläpinnan alapuolelle.
Keitetään perunat melkein kypsiksi.
Lisää sekaan kermaa 2dl.
Keitetään perunat kypsiksi asti ja samalla annetaan ylimääräinen vesi höyrystä pois.
Lisätään sekaan 1 dl persiljasilppua ja ½ sitruunan mehu.
Tarjoillaan hyvän tuoreen salaatin kera.