NAPAPIIRIN MIEKOJÄRVEN KUHA ON KUNINKAALLINEN HERKKU

Napapiirin Miekojärvellä asuu maailman pohjoisin luonnossa lisääntyvä kuhakanta. Kuha on tunnettu maukkaudeltaan, jonka alkulähteet löytyvät puhtaasta juomakelpoisesta vedestä sekä kuhan käyttämästä ravinnosta.  Miekojärven kuha käyttää pääravintona  muikkua ja kuoretta, mutta myös Miekojärvellä esiintyvää harvinaista järvikatkalajia. Kuhaa pyydetään Miekojärvellä pääasiassa rysillä, verkoilla ja vapavälinein. Pyyntiaika on ympäri vuoden.

Kasvualueensa äärirajalla  lisääntyvä Miekojärven kuha asettaa haasteita avovesikauden pyyntiin yöttömässä yössä, koska kuhalla on herkät silmät valolle.  Yöttömässä yössä kuhan liikkeet ovat hyvin sään valoisuuteen liittyviä, koska valossa hyvin näkevät ravintokalat osaavat väistää kuhaa valoisana aikana. Tämä luo toisaalta hyvän mahdollisuuden saada osumia vapavälineiden houkutuksiin kohdalle sattuessaan.

Kuhan lisääntymisaika alkaa toukokuun lopulla 10 asteisessa vedessä ja päättyy veden lämmetessä lisääntymisalueilla yli 16 asteen. Kutuaika voi jatkua jopa heinäkuun puoliväliin saakka, mikäli alkukesästä tulee viileä. Kuhan lisääntymisaikana on vältettävä kuhan kalastamista kutualueilla, koska uroskuhat vaativat rauhan mädin hapetukseen ja vartiointiin ulkopuolisilta uhilta. Mädin munat eivät kuoriudu ilman uroskuhan läsnäoloa.

Lapin Villikala pyrkii pitämään kuhaa valikoimissamme ympäri vuoden suomustettuna fileenä vakuumiin pakattuna ja pikapakastettuna. Kuha on monipuolinen kala kokille ja helppo saada ruodottomaksi. Siitä tulee loistavaa paistinpannulla, mutta on myös todella hyvä keitettynä, höyrystettynä, uunissa, grillissä, graavattuna, savustettuna ja sushikalana. Kuhan poskilihat ovat  kalaruokailijan herkkua.

Kuhaa Lapin Villikala tarjoaa seuraavasti :

  • perattuna 13,50 €/kg
  • nahkapäällisenä (suomustettu) fileenä 29 €/kg
  • nahattomana fileenä 29 €/kg

Tarvittaessa voimme toimittaa fileet myös täysin ruodottomana lisähintaan.

Lisätuotteina kuhasta toimitamme:

  • poskilihat 32 €/kg
  • evälihat 8 €/kg
  • ruodot kalaliemien valmistukseen 3 €/kg

Hinnat (sis.alv) vapaasti Miekojärven kalasatamassa Sirkkakoskella.

Suuremmissa erissä pyydä tarjousta  yläpuolen valikosta.

Lisää muista Lapin Villikalan kalatuotteista löydät  ylhäältä valikosta  KALATUOTTEET