Lapin Villikalan toimiala on kaupallinen kalastus, kalankäsittely, kalastusmatkailu sekä kalastusalle kouluttaminen. Yritys toimii Tengeliönjoen kalatalousalueella, tärkeimpänä kalastuskohteena ovat Miekojärvi ja Koutusjärvi. Kalan käsittely tapahtuu Ey-laitoshyväksytyllä Miekojärven kalasatamalla  Suomen kalastuspääkaupunki Pellon  Sirkkakoskella.

Yrityksen vastuullisena kalastajana ja yrittäjänä toimii Jouko Sirkkala, jonka ammattimaisen kalastuksen juuret ylettyvät viiteen sukupolveen. Yrittäjänä Jouko on toiminut vuodesta 1992 lähtien.  Jouko toimii  myös Tengeliönjoen kalatalousalueen toiminnanjohtajana ja  Suomen Sisävesiammattikalastajien liitto ry hallituksessa, edistämässä koko Suomen sisävesialueiden kaupallista kestävää kalastusta.

Lapin Villikalan päätavoitteena on harjoittaa kestävää kalastusta ja kalastusmatkailua. Kalastuksessa suositaan valikoivia pyyntitapoja ja kalastuspainetta pyritään jakamaan tasaisesti eri kalalajeille. Kalojen annetaan kasvaa vähintään yhden lisääntymiskypsyyden ikäluokan kokoiseksi ja suuret yksilöt pyritään jättämään vesistöön lisääntymään vahvoilla geeniperimillään.

Lapin Villikala pitää erittäin tärkeänä vesistöjen puhtautta ja kalakantojen mahdollisuudesta lisääntyä luontaisesti niin järvissä kuin virtavesissä. Tämä kaikki tuo lopputuloksen ainutlaatuisen puhtaasta ja maukkaasta järvikalasta napapiiriltä, jonka tarjoaminen asiakkaille mahdollisimman tuoreena ja hyvin käsiteltynä on yrityksen kunnia-asia. Jouko Sirkkala tekee vapaaehtoistyötä   luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen puolesta  hallitustasolla  Villilohi – yhteistyöverkosto vaelluskalojen  puolesta ry ja Rajat Lapin Kaivoksille ry kansalaisjärjestöissä.

Kalastusmatkailu Miekojärven puhtaissa vesissä ja upeissa maisemissa on elämys, jota tullaan kokemaan ympäri maailmaa. Napapiirin yöttömät yöt kesällä ja kaamosvärit revontulineen pakkastalvella, luovat ainutlaatuisen tunnelman kalastusretkille. Kevään saapuminen muuttolintuineen ja ruskan upeat värit syksyllä luovat kalastuselämyksille hienon ympäristön. Kalastusmatkailua napapiirin Miekojärvellä voidaan toteuttaa ympäri vuoden. Jouko Sirkkala toimii vapaaehtoistyössä myös Lapin kalastusmatkailu ry hallituksessa, edistämässä kalastusmatkailun kehittymistä koko Lapin alueella.

Lapin Villikalan pääaluksena avovesikaudella seilaa Sirmet 525, joka on täysin merialumiinista  Suomessa valmistettu rungoltaan katamaraanimallinen ja kantavuudeltaan 1100 kg (10+1 hlöä). Koutusjärvellä käytettän Suomessa valmistettya Yki venettä, johon mahtuu oppaan lisäksi 2 asiakasta. Lisäksi avovesikaudella käytetään Miekojärvellä kaupallisessa kalastuksessa myös pienempiä Suomalaisia Mård  veneitä.  Talvella vahvojen jäiden aikana  ajoneuvoina ovat moottorikelkka  Lynx Yeti 59 ja mönkijä Polaris Sportsman 550. Kalatuotteet tarvittaessa kuljettaa perille Opel Vivaro pakettiauto.