Lapin Villikalan toimiala on kaupallinen kalastus, kalankäsittely ja kalastusmatkailu. Yritys toimii Tengeliönjoen vesistöalueella, tärkeimpänä kalastuskohteena on Miekojärvi. Kalan käsittely tapahtuu Ey-laitoshyväksytyllä Miekojärven kalasatamalla Sirkkakoskella.

Yrityksen vastuullisena kalastajana toimii Jouko Sirkkala, jonka ammattimaisen kalastuksen juuret ylettyvät viiteen sukupolveen.

Lapin Villikalan päätavoitteena on harjoittaa kestävää kalastusta ja kalastusmatkailua. Kalastuksessa suositaan valikoivia pyyntitapoja ja kalastuspainetta pyritään jakamaan tasaisesti eri kalalajeille. Kalojen annetaan kasvaa vähintään yhden lisääntymiskypsyyden ikäluokan kokoiseksi ja suuret yksilöt pyritään jättämään vesistöön lisääntymään vahvoilla geeniperimillään.

Lapin Villikala pitää erittäin tärkeänä vesistöjen puhtautta ja kalakantojen mahdollisuudesta lisääntyä luontaisesti niin järvissä kuin virtavesissä. Tämä kaikki tuo lopputuloksen ainutlaatuisen puhtaasta ja maukkaasta järvikalasta napapiiriltä, jonka tarjoaminen asiakkaille mahdollisimman tuoreena ja hyvin käsiteltynä on yrityksen kunnia-asia.

Kalastusmatkailu Miekojärven puhtaissa vesissä ja upeissa maisemissa on elämys, jota tullaan kokemaan ympäri maailmaa. Napapiirin yöttömät yöt kesällä ja kaamosvärit revontulineen pakkastalvella, luovat ainutlaatuisen tunnelman kalastusretkille. Kevään saapuminen muuttolintuineen ja ruskan upeat värit syksyllä luovat kalastuselämyksille hienon ympäristön. Kalastusmatkailua napapiirin Miekojärvellä voidaan toteuttaa ympäri vuoden.

Lapin Villikalan pääaluksena avovesikaudella seilaa Sirmet 525, joka on täysin merialumiinista valmistettu rungoltaan katamaraanimallinen ja kantavuudeltaan 1100 kg. Lisäksi avovesikaudella käytetään kaupallisessa kalastuksessa myös pienempiä veneitä. Heikkojen jäiden aikana liikutaan hydrokopterilla malliltaan Kelirikko 420. Talvella vahvojen jäiden aikana kuljetaan kalastamaan moottorikelkoilla ja mönkijöillä.