Lähde suurtaimenenkalastusretkelle erämaan ympäröimälle Koutusjärvelle. Kalastuskausi aloitetaan 1.6. ja se jatkuu aina lokakuun puoleen väliin saakka.
Koutusjärvellä isojen järvitaimenien lisäksi kohteena voivat olla isot siiat, hauki sekä ahven. 2,2 neliökilometrin kokoinen Koutusjärvi on käytössäsi oppaan kanssa koko retken ajan; erämaajärvi ilman muita kalastajia luo täydellisen kalastuskokemuksen ainutlaatuisessa ympäristössä.
Käytössä meillä on kohteessa oppaan kanssa perämoottorivene ja pyyntimuotona uistelukalastus tai heittokalastus. Voit kalastaa halutessasi myös omilla perhokalastusvälineillä maalta tai veneestä.
Koutusjärvi on ainutlaatuinen kalastuskohde Suomessa, jossa on myös tarkat kalastusrajoitukset, joilla suojelemme kalakantoja kestämättömältä kalastukselta ja tarpeettomilta kalojen kärsimyksiltä. Käytämme vieheessä yhtä väkäsetöntä koukkua. Saalisrajoituksena 1 kpl 50-65cm eväleikattu taimen, kaikki rasvaevälliset taimenet vapautamme välittömästi. Vaihtoehtoisesti voit ottaa saaliiksi 4 kpl alle 30cm ahventa tai yhden alle 85cm hauen tai yhden alle 40cm siian.
Retki käynnistyy Miekojärven rannalta Sirkkakosken vene-ja kalasatamasta Miekoresortin https://miekoresort.com/ viereltä. Matkaa kohteeseen autolla on noin 10 minuuttia, josta jatkamme patikoiden noin 10min järven rannalle.
Retkivaihtoehdot:
* 1-2 hlöä   4 tuntia järvellä, Mukana omat eväät.  Hinta 590,- € (sis.alv.)
* 1-2 hlöä 10 tuntia järvellä. Taukopaikalla nautitaan kalastusoppaan valmistama kalaruoka. Hinta 1200,- € (sis.alv.)
                              Retkeen sisältyy:
* pro kalastusopastus
* täysin varustettu opasvene, uisteluvarustein
* kalastusvälineet ja vieheet heitto- ja vetokalastukseen
* pelastusliivit
* kalastusluvat järvelle
Varaa retkelle mukaan riittävästi lämmintä vaatetta sekä vettä juomaksi mieluiten reppuun, joka on helppo kantaa ja mahtuu veneeseen. Tarvitset valtion kalastuksenhoitomaksun, joka on helppo lunastaa eräluvat.fi sivustolta, mikäli sinulla ei ole sitä vielä lunastettuna.
Mikäli sinulla on erikoistoivomuksia, niin voimme yrittää muokata kalastuselämysretki mieleiseksesi.