Miekojärven muikku (coregonus albula)

Miekojärven muikkua pyydetään pääsääntöisesti heinä-lokakuussa. Herkullisimmillaan muikku on ennen mädin kasvattamista elokuun puolenvälin jälkeen. Silloin on parasta varautua talvivarastointiin. Nykyisillä pikapakastimilla ja vakumoinnilla saadaan muikku säilymään herkullisena todella pitkään kotipakastimissa. Muikkua pyydämme  ranta- tai selkänuotalla. Miekojärven muikun pyyntikoko on n. 10-12 cm, joten se on loistavaa fritti-, uuni-, hiillos- ja suolamuikuksi. Perinteisesti keitettynä , paistettuna ja savustettuna Miekojärven tuore muikku on keskikesän uusien perunoiden kanssa lyömätön suven makunautinto. Muikun jauhelihasta saa loistavia kalapihviä -tai pullia. Muikun mäti on arvostettu herkku, jota kerätään Miekojärvellä syys-lokakuussa.

Muikkua  Lapin Villikala tarjoaa  seuraavasti:

  • perkaamattomana (sesonkiaikana) 6 € / kg
  • perattuna 10 kg laatikoittain 8,50 € / kg
  • perattuna vakuumipakattuna pikapakastettuna  10 € / kg
  • muikkujauheliha 2 x jauhettuna vakuumipakattu, pikapakastettu 12,50 € / kg
  • tuoresuolattuna 200g tiiviössä 5 € / pkt
  • muikun mäti 200g tiiviössä pikapakastettuna suolaamattomana 20 € / pkt

Hinnat (sis.alv.) vapaasti Miekojärven laitoshyväksytyssä kalasatamassa Pellon Sirkkakoskella.

Suuremmissa erissä pyydä tarjousta yläpuolen valikosta.