• 600-800 g ruodotonta nahatonta kuhafilettä
  • suola
  • valkopippuri
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl vettä, johon sulatettu ½ kalaliemikuutio

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä(kuhan esikypsennyksestä jäävä kalaliemi maukkain, mutta muutakin voi käyttää)
  • 2 dl valkoviiniä
  • ½ dl kermaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/4 valkopippuria
  • 1 kananmunankeltuainen

Duchesseperunasose

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2 rkl voita
  • 2 kananmunankeltuaista
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää

Valmista ensin perunasose. Keitä perunat (rosamunda tai lapin puikula) suolalla maustetussa vedessä, kaada vesi pois ja soseuta. Lisää voi. Anna jäähtyä hetki. Sekoita keltuaiset, suola ja muskotti soseeseen. Laita muussi laakean, uuninkestävän vuuan tai tarjoiluastian reunoille. Nosta odottamaan.

Sekoita valkoviini ja kalaliemi. Mausta kuhafileet suolalla ja valkopippurilla. Taita kaksinkerroin. Pane omaan uunivuokaansa ja valuta valkoviini-kalaliemiseos ylle. Peitä kannella tai foliolla. Kypsennä kala 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia, älä päästä kypsäksi asti.

Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan, keltuaista lukuunottamatta. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa keltuainen voimakkaasti kastikkeeseen.

Laita nyt kuhat perunasosereunuksen keskelle ja valuta kastike päälle. Kuorruta 220 asteisessa uunissa ylälämmöllä, kunnes perunamuussin pinta on kullanruskea. Tähän menee noin 15 min, kannattaa seurailla. Tarjoile salaatin ja valkoviinin kera.