ruodotonta jauhettua haukifilettä | 1 kg |
suolaa | 2 tl |
valkopippuria | 1 tl |
kananmunia | 1 kpl (toimii myös ilman kananmunaa mikäli allerginen) |
voisulaa (jäähdytettynä) | 50g |
kuohukermaa | 2 dl |
ruohosipulia | pikkunippu maun mukaan |
tilliä | pikkunippu maun mukaan |
timjamia | pikkunippu (silppua pieneksi ennen kuin laitat koneeseen) |
valkosipulikynsi | 2 kpl (silppua pieneksi ennen kuin laitat koneeseen) |
sitruunaa | ½ sitruunan mehu ja raasta sitruunan kuorta myös joukkoon |
Mikäli haluat pihvistäsi gourmeeaterian niin lisää mukaan murusina sinihomejuustoa 100g.
Annetaan massan maut jonkin aikaa tasaantua kulhossa jääkaapissa.
Tee massasta sopivan kokoisia pihvejä, jos sinulla on muotti, niin sitä on kätevä käyttää.Paista voissa kauniin ruskeiksi molemmin puolin (älä paista kypsäksi asti)
Laita valmiit pihvit uunipellille leivinpaperin päälle ja 150 asteiseen uuniin noin 10 min.
Herkuttele lämpimänä puikuloiden tai salaatin kanssa. Kastikkeeksi sopii voisula- tai valkokastike.Kylmänä pihvit ovat herkullista evästä tai välipalaksi jääkaapissa säilytettynä. Voit myös tehdä isomman erän kerralla ja pakastaa myöhempiin herkutteluhetkiin.