Laita ensimmäisenä tehosekoittimen terä ja kulho jääkaappiin viilentymään, ettei massa ala kypsymään sekoitusvaiheessa lämpimässä astiassa. Mikäli käytät valmista ruodotonta Miekojärven jauhettua madefilettä, niin et tarvitse tehosekoitinta. Mikäli käytät jauhettua madefilettä niin laita se ensin siivilään, jotta ylimääräinen neste tippuu pois. Näin saat massasta tiiviimpää.

madetta filepaloina
+mateen maksa
1 kg
suolaa 2 tl
mustapippuria 1/2 tl

sekoitetaan tehosekoittimessa massaksi

kananmunia 2 kpl
voisulaa (jäähdytettynä) 50g
kuohukermaa 2 dl

sekoitetaan tehosekoittimessa massaksi

laakerinlehti 2 kpl hienonnettuna
ruohosipulia pikkunippu maun mukaan
tilliä pikkunippu maun mukaan
timjamia pikkunippu (silppua pieneksi ennen kuin laitat koneeseen)
sitruunaa ½ sitruunan mehu ja raasta sitruunan kuorta myös joukkoon

sekoita tehosekoittimessa massa tasaiseksi

Annetaan massan maut jonkin aikaa tasaantua sekoittimen kulhossa jääkaapissa.

Tee massasta sopivan kokoisia pihvejä, jos sinulla on muotti, niin sitä on kätevä käyttää.

Paista voissa kauniin ruskeiksi molemmin puolin (älä paista kypsäksi asti)

Laita valmiit pihvit uunipellille leivinpaperin päälle ja 150 asteiseen uuniin noin 10 min.

Herkuttele lämpimänä puikuloiden tai salaatin kanssa. Kastikkeeksi sopii esimerkiksi smetanakastike, jossa mausteena ½ limenmehua, tilliä, suolaa ja kurkumaa.

Kylmänä pihvit ovat herkullista evästä tai välipalaksi jääkaapissa säilytettynä. Voit myös tehdä isomman erän kerralla ja pakastaa myöhempiin herkutteluhetkiin.