TALVIKALASTUSRETKET NAPAPIIRIN MIEKOJÄRVELLÄ LÄNSI-LAPISSA

Lähde ammattilaisten mukaan talvikalastamaan  napapiirin Miekojärvelle. Talvikalastuskausi aloitetaan yleensä marraskuussa jäiden ollessa riittävän vahvat kulkemiseen. Pääsaaliskalana on maailman pohjoisin luonnossa lisääntyvä kuha sekä hauki ja made. Alkutalvessa keskitytään kuhan ja hauen pyyntiin. Keskitalvella tammi-helmikuussa alkaa madesesonki. Kevättalvella maalis-toukokuussa mukaan tulevat kuha, hauki, ahven ja särki.

Tule kokemaan Miekojärvelle hienot kaamoksen värit talvimaisemien ympäröimänä kalastuksen seurana marras-, joulu-, tammi- tai -helmikuussa. Maalis-toukokuussa kevät saapuu napapiirille ja tuo auringon lämmön mukana lintujen muuttoparvet ja niiden soidinmenot. Niitä on mukava seurailla, vaikka pilkkikalastuksen parissa auringon paistaessa puhtaan valkoisina loistaviin hankiin tai ammattilaisten mukana verkkojen kokemista katselemalla.

Keväällä jo heikoilla jäillä ja osittain avovesillä pääsemme nauttimaan vapakalastuksesta hydrokopterilla ihan jäiden lähtöön saakka toukokuun puoleen väliin. Silloin ahven ja kuha on kovimmalla syönnillä ennen kutuaikaa. Talvikalastuksessa käytämme rysiä, katiskoja, verkkoja ja vapavälineitä.

Laita tarjouspyynnöllä kyselyä talvikalastuksesta sinulle sopivana ajankohtana niin muotoilemme sopivan kalastuselämyksen.

Kovalla tuulella ja alle -20 asteen pakkasella emme lähde talvikalastukseen liian kylmien olosuhteiden tähden.