TALVIKALASTUSRETKET NAPAPIIRIN MIEKOJÄRVEN JÄÄLLÄ

Lähde ammattilaisten mukaan talvikalastamaan  napapiirin Miekojärvelle. Talvikalastuskausi aloitetaan yleensä  joulukuussa, mikäli jäät ovat vahvistuneet tarpeeksi kantaakseen kulkuneuvot. Ajnkohta turvalliseen jäätilanteeseen tiedetään yleensä marraskuun loppupuolella talven alussa.

Pääsaaliskalana on talvella made katiskoilla kalastamalla.   Pyydykset laitetaan jään alle  joulu-tammikuussa. Parhaiten madetta saadaan katiskoilla tammi-helmikuussa.

Talvinen verkkokalastus voidaan alkaa marraskuussa, mikäli jäät ovat kyllin vahvat eikä lunta tule liian paljon alkutalvesta. Kevättalvella maalis-huhtikuussa ilmojen lämmetessä voidaan myös aloittaa verkkokalastus tarvittaessa.  Verkoilla pääsaaliskohteena ovat kuha, hauki ja made sekä keväällä lahna.

Talvikalastuksen onnistuessa voit tulla  kokemaan Miekojärvelle hienot kaamoksen värit talvimaisemien ympäröimänä kalastajan mukana. Made syö pilkkiin hyvin joulu-tammikuussa pimeään aikaan. Kantavien jäiden ja hyvien ilmojen salliessa pilkkikalastusretket ovat mahdollisia. Talvikalastusretkelle sinulla pitää olla mukana riittävät asusteet, jotka suojaavat pakkaselta ja tuulelta. Kovilla pakkasilla tai tuulilla emme voi lähteä jäälle kalastamaan, koska työn suorittaminen ja kaluston kunnossa pitäminen on silloin liian vaikeaa.

Maalis-huhtikuussa kevät saapuu napapiirin  Miekojärvelle ja tuo auringon lämmön mukana lintujen muuttoparvet ja niiden soidinmenot.  Pilkkikalastuskausi alkaa olla silloin parhaimmillaan napapiirin Miekojärvellä. Lumisateet harvenee ja hanget alkavat kantaa. Aurinko paistaa ja päivät pitenee.  Ahven, hauki ja kuha alkavat aktivoitumaan ja syömään paremmin valon lisääntyessä. Kevätsäässä on pukeuduttava myös lämpimästi, koska jäällä tuulee jonkin verran heikollakin tuulella.

Mikäli tarvitset moottorikelkkoja ja varusteita niin ne on mahdollista  vuokrata yhteistyökumppanimme Valkea  Arctic Experience valikoimista.

Talvikalastusmatkatarjoukset  lasketaan  kyselyjen mukaan. 

Kalastusretken lyhin aika on 3 h ja kalastajan minimiveloitus on 90 € / h.

Mahdollisuus on myös eräruokailuun laavuilla hyvissä sääolosuhteissa.

Ylhäällä valikossa olevalla tarjouspyynnöllä voit lähettää kyselyä talvikalastuksesta sinulle sopivana ajankohtana niin muotoilemme sinulle sopivan kalastuselämyksen.

Heikoilla jäillä, kovalla tuulella tai alle -20 asteen pakkasella emme lähde talvikalastukseen liian vaarallisten olosuhteiden tähden.